Renovlies / Glasweefsel

Uw woning in 1 week klaar!!

Renovlies behang is vandaag de dag erg populair. 

Je nieuwbouw huis wordt binnenkort opgeleverd, en je staat dus voor de keuze, wat kun ik het beste met de wanden doen? De meeste nieuwbouwhuizen worden “behangklaar” opgeleverd. Hierbij moet je denken aan kale wanden waar nog allemaal strepen en beschadigingen zichtbaar zijn, en waar je alle leidingen gewoon nog ziet lopen. Om de muren mooi strak te krijgen moet er dus iets gedaan worden. Het is algemeen bekend dat stucwerk in nieuwbouwwoningen afgeraden wordt, omdat de kans heel erg groot is dat het gaat scheuren. Dit komt omdat het huis zich de eerste jaren nog moet gaan zetten. Een zogenaamde behangklare muur.

Renovlies en zetscheuren

Na oplevering van uw nieuwbouwhuis zit er nog relatief veel vocht in de muren en plafonds. Voordat er gestuukt of gesausd kan worden, is het belangrijk dat dit vocht zoveel mogelijk uit de muren getrokken is.  Mede door het verdampen van het vocht gaan de muren van uw nieuwbouwwoning zich zetten. Het resultaat hiervan zijn kleine of grotere zetscheuren. Omdat renovlies scheuroverbruggend werkt, worden zetscheuren voorkomen. De muren krijgen extra stevigheid door het renovliesbehang. Uw nieuwe muren blijven hierdoor jarenlang als nieuw. Heeft u al zetscheuren? Renovlies werkt scheuroverbruggend. Uw muur wordt weer helemaal strak en glad.

De voordelen van renovlies behang

1. Het is een stuk goedkoper

Renovliesbehang is gemiddeld 30% goedkoper dan je huis laten stucen. Dit komt vooral omdat behangen veel sneller gaat dan stucen.

2. Het is net zo glad en strak als stucwerk

Tegenwoordig is het mogelijk om met renovliesbehang een zeer glad resultaat te halen wat niet van stucwerk te onderscheiden is. Ook is het echt 100% naadloos, je ziet de overgangen tussen de behangrollen helemaal niet.

3. Het is heel stevig, waardoor het niet scheurt

Ook al heeft de muur onder het behang een scheur, met renovliesbehang heb je een grote kans dat dit helemaal niet zichtbaar is omdat renovliesbehang scheuroverbruggend werkt.

4. Een behang met motief of zelfs fotobehang is ook mogelijk

Je kunt er ook voor kiezen om bijv. één muur met een behang met motief of fotobehang te laten behangen. Dit kan met stucwerk natuurlijk niet en geeft toch weer een hele andere sfeer.

 

 

 

Vol passie verfraaien en onderhouden we bijzondere oude en nieuwe woningen, kantoren, Vereniging van eigenaren en gebouwen in en rondom Zwolle. Met een omvangrijk portfolio en een bulk ervaring garanderen wij de hoogste kwaliteit en persoonlijke service. En die kwaliteit gaat verder dan alleen het schilderwerk!!

Hoge kwaliteit, korte lijnen en perfecte persoonlijke service, u zult het ervaren bij Groeneveld & Zn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan